BUKU

Sinopsis Buku ‘Inilah Doaku’

Amalan berdoa merupakan amalan para nabi, rasul, para sahabat, salafus soleh dan manusia yang kenal kepada Tuhannya. Amalan ini juga adalah sebagai menzahirkan diri kita seorang Muslim yang bergantung kepada Allah SWT dan bertawakkal kepada-Nya. Ia adalah perisai atau benteng bagi setiap Muslim dan mampu menolong seseorang dalam menghadapi sesuatu musibah. Oleh itu, amat penting bagi kita untuk melazimi amalan berdoa.

Dalam buku ini, kami kemukakan sejumlah doa yang sewajarnya dibaca dan diamalkan. Ia mungkin boleh dilakukan selepas solat Subuh atau pada setiap pagi sebelum pergi ke tempat kerja. Cukup dengan mengambil masa sekitar 10 hingga ke 15 minit untuk berdoa dengan doa-doa ini.

Sinopsis buku Soal Jawab Fiqh Covid-19

Buku ini menghimpunkan pelbagai soalan-soalan lazim yang sering dikemukakan kepada kami berkaitan hukum dan permasalahan yang dihadapi oleh masyarakat dalam suasana wabak COVID-19 yang sedang menular ini.

Semoga dengan penerbitan buku ini, ia dapat menjadi rujukan dan panduan yang berguna kepada masyarakat amnya, dan kepada petugas-petugas frontliner khususnya dalam melaksanakan tugas menangani wabak COVID-19 ini.